„Mūsų sąrašuose – maždaug 235 tūkstančiai pabėgėlių, kurie laukia menkiausios galimybės vykti į Italiją, ir jie netrukus tai padarys“, – sakė M. Kobleris.

Italijos vidaus reikalų ministerijos duomenimis, nuo šių metų pradžios į Italiją jūra jau atvyko apie 128 tūkstančius migrantų.

Ispanija priėmė mažiau kaip 3 procentus vyriausybės žadėto pabėgėlių skaičiaus

Tuo tarpu Europoje stringa ir iki šiol atvykusių migrantų pasidalijimo, priėmimo procesas. Pavyzdžiui, prasidėjus kovos su migracijos krize Europoje kampanijai, Ispanija priėmė 480 pabėgėlių. Tai ketvirtadienį pranešė šalies žiniasklaida.

Anksčiau Ispanijos valdžia žadėjo įsileisti daugiau kaip 17,3 tūkstančio atvykėlių. Tad iki šiol Madridas priėmė mažiau kaip 3 procentus skelbto skaičiaus. „Ispanija turi tapti globalaus atsako į šį iššūkį dalimi, bet kol kas ji labai toli nuo savo įsipareigojimų vykdymo“, – šia proga pažymėjo nepriklausomos tarptautinės labdaros organizacijos „Oxfam“ atstovai.

Birželio 10 d. Ispanijos laikinasis vidaus reikalų ministras Jorge Fernandezas Diazas pareiškė, kad šalis iki šių metų vasaros pabaigos tikisi priimti apie tūkstantį pabėgėlių.

2015 metais suaktyvėjus konfliktams kai kuriose Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos šalyse, smarkiai išaugo migrantų, atvykstančių į Europą iš šių regionų, skaičius. Viduržemio jūros maršrutas yra pagrindinis migrantų gabenimo į ES kelias, o antras pagal mastą tranzito kelias eina per Balkanus.

Kaip anksčiau pranešė Tarptautinė migracijos organizacija, nuo šių metų pradžios daugiau kaip 290 tūkstančių migrantų ir pabėgėlių atvyko į Europos šalis Viduržemio jūra. Šioje pavojingoje kelionėje apie 3,2 tūkstančio žmonių žuvo arba dingo be žinios.