Pasaulio maisto programa (WFP) nurodė, kad skaičiaus padidėjimą nuo 42 mln. daugiausiai lėmė naujas padėties vertinimas, kurio metu nustatyta, kad su bado grėsme susiduria dar 3 mln. Afganistane gyvenančių žmonių.

„Dešimtys milijonų žmonių žvelgia į bedugnę. Alkstančių žmonių skaičių didina konfliktai, klimato kaita ir COVID-19“, – teigė WFP vadovas Davidas Beasley'is.

„Naujausi duomenys rodo, kad šiuo metu daugiau kaip 45 mln. žmonių žingsniuoja bado slenksčio link“, – pridūrė jis po kelionės į Afganistaną, kur WFP šiuo metu didina paramą beveik 23 mln. žmonių.

„Išaugo kuro kainos, sparčiai auga maisto kainos, pabrango trąšos, o visa tai skatina naujas krizes, kaip dabar stebimą Afganistane, taip pat kurį laiką stebimas ekstremalias situacijas, kaip Jemene ir Sirijoje“, – teigė D. Beasley'is.

Su maisto stygiumi susiduriančios šeimos „yra priverstos priimti itin sunkius sprendimus“, kaip anksti ištekinti savo vaikus, neleisti jiems lankyti mokyklos ar maitinti juos skėriais, laukiniais lapais ar kaktusais.

„Tuo metu žiniasklaidos pranešimuose iš Afganistano skelbiama apie šeimas, priverstas parduoti savo atžalas“, – pridūrė jis.

Krizę Afganistane apsunkino kelios sausros, o Sirijoje su maisto stygiumi šiuo metu susiduria 12,4 mln. žmonių – daugiausiai per visą dešimtmečio trukmės konfliktą šalyje.

Apie atitinkamas problemas taip pat pranešama Etiopijoje, Haityje, Somalyje, Angoloje, Kenijoje ir Burundyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)