Įtarimai krenta ant ES misijoje dalyvavusių gruzinų karių, taip pat prancūzų. ES, Gruzija, Prancūzija bei dar viena neįvardyta šalis pažadėjo baudžiamąjį tyrimą, penktadienį Ženevoje salė vyriausiasis komisaras Saidas Radas al Huseinas. Apie kaltinimus seksualiniu išnaudojimu sužinota jau sausio pradžioje. Tačiau tada JT tada nepranešė, kokių šalių kareiviai yra įtariami.

Grupė mergaičių iš Centrinės Afrikos Respublikos, kurioms buvo nuo 14 iki 16 metų, JT atstovams pasakojo, kad europiečių karinės misijos EUFOR kareiviai joms mokėjo už seksą arba jas prievartavo.

Viena septynmetė teigė, kad už oralinį seksą su prancūzų „Sangaris“ karinės misijos kariais gavo butelį vandens ir keksų pakelį. Mergaitė ir devynmetis berniukas sakė, kad prancūzų kariai išnaudojo ir kitus vaikus.

„Tai labai sunkūs kaltinimai, todėl būtina skubiai juos ištirti, - kalbėjo S. R. al Huseinas. - Pernelyg daug tokių nusikaltimų netiriama, ir nusikaltėliai lieka nenubausti. Tai drąsina kitus daryti tokius nusikaltimus“.

Kaltinimai susiję su misija 2014 metais, tačiau apie juos sužinota tik dabar. Tada šalyje buvo dislokuota tūkstančiai užsienio kareivių, kad nuslopintų pilietinį karą tarp krikščionių ir musulmonų kovotojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)