„Tai bus proga aptarti daugybę įvairių klausimų, įskaitant JK-Vokietijos santykius ir pasaulinį atsaką į koronaviruso pandemiją“, – teigė atstovas, patikslindamas, kad abu lyderiai susitiks į šiaurę nuo Londono esančioje premjero užmiesčio rezidencijoje.

Veikiausiai paskutinis toks A. Merkel vizitas prieš jos pasitraukimą iš kanclerės pareigų įvyks po to, kai anksčiau šį mėnesį ji kartu su premjeru surengė diskusijas per Kornvalyje vykusį G7 susitikimą.

B. Johnsono mėginimus susitikime pateikti savo JK viziją po „Brexito“ aptemdė įtampa su ES po šalies išstojimo iš Bendrijos. Londonas susirėmė su Briuseliu ir kitomis Europos sostinėmis dėl į Šiaurės Airiją gabenamų prekių patikrų, vadovaujantis protokolu, pasirašytu atskirai, nei gruodį suderėta „Brexito“ prekybos sutartis.

A. Merkel anksčiau taip pat paragino 27 šalių narių bloką pasekti Berlyno pavyzdžiu ir įvesti saviizoliacijos prievolę keliautojams iš JK, kad būtų galima užkirsti kelią labiau užkrečiamos „Delta“ atmainos koronaviruso plitimui.

G7 susitikimo metu B. Johnsonas ir A. Merkel taip pat aptarė su Rusija susijusią užsienio politiką.

Pastarosiomis dienomis JK ir Rusija susirėmė dėl Juodojoje jūroje įvykusio incidento, kurio metu Maskva nurodė paleidusi įspėjamųjų šūvių į JK karališkojo jūrų laivyno laivą.

Penktadienį žlugo Vokietijos kanclerės iniciatyva surengti tiesiogines derybas su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, tam pasipriešinus Rytų Europos lyderiams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)