Ministras pirmininkas antradienį pakartojo savo atsiprašymą Bendruomenių rūmų posėdyje, pirmininkui serui Lindsay Hoyle'ui patvirtinus balsavimą dėl to, ar ponas Johnsonas melavo parlamentarams, kai anksčiau skelbė savo paneigimus. Ketvirtadienį, kai vyks balsavimas, B. Johnsonas, tikimasi, su vyriausybės vizitu lankysis Indijoje.

Bendruomenių rūmams susirinkus po Velykų pertraukos, B. Johnsonas sakė „visiškai nuolankiai“ pripažįstantis policijos skirtą baudą dėl sambūrio Dauning Stryto Nr. 10 rezidencijoje jo gimtadienio proga 2020 m. birželį. „Aš nedelsdamas sumokėjau baudą ir pasiūliau Britanijos žmonėms visišką atsiprašymą, o dabar naudojuosi proga pirmąją posėdžio dieną ir pakartotinai atsiprašau Parlamento“, – sakė jis, skambant šūksniams „Atsistatydink“.

„Taip pat leiskite pasakyti, ne dėl to, kad noriu švelninti ar pasiteisinti, o vien dėl to, kad tai paaiškina mano ankstesnius žodžius šiuose Rūmuose, kad nei tada, nei vėliau man neatėjo į galvą, jog susibūrimas kabineto kambaryje prieš pat esminį posėdį dėl COVID strategijos galėjo prilygti taisyklių pažeidimui.

Pakartosiu, kad tai buvo mano klaida, ir aš besąlygiškai už tai atsiprašau. Gerbiu policijos tyrimo, kuris vis dar vyksta, rezultatus ir galiu tik pasakyti, jog gerbsiu jų sprendimus ir visada imsiuosi atitinkamų veiksmų“.

B. Johnsonas sulaukė didžiulės kritikos dėl dalyvavimo socialiniuose renginiuose tuo metu, kai galiojo griežti susibūrimus draudžiantys reikalavimai, siekiant užkirsti kelią koronaviruso plitimui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją