Rusija beveik neabejotinai perka ginklus iš valstybių, kurioms taikomos sankcijos, pavyzdžiui, Irano ar Šiaurės Korėjos, nes jos pačios atsargos senka, trečiadienį savo kasdieniame pranešime teigė Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos analitikai.

Tikėtina, kad neseniai Maskva pirmą kartą panaudojo Ukrainoje Irano bepiločius orlaivius, teigia analitikai ataskaitoje, paskelbtoje kitą dieną, kai Ukraina pranešė, kad per kontrpuolimą netoli šiaurės rytinio Kupjansko miesto numušė nepilotuojamą droną „Shahed-136“.

„Shahed-136“ praradimas netoli fronto linijų rodo, kad yra reali galimybė, jog Rusija mėgina panaudoti sistemą labiau taktiniams smūgiams suduoti, o ne strateginiams taikiniams toliau Ukrainos teritorijoje pasiekti“, – sakoma atnaujintoje ataskaitoje.

Londono teigimu, panašūs koviniai 2500 kilometrų nuotolio bepiločiai orlaiviai buvo naudojami Artimuosiuose Rytuose, pavyzdžiui, pernai atakuojant naftos tanklaivį „Mercer Street“. Vertinimas paskelbtas Ukrainai išstumiant Rusijos pajėgas ir rytuose atgaunant teritoriją, Maskvos užgrobtą per vasario 24 d. prasidėjusią invaziją.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją