Komentarą jis pateikė sulaukęs klausimo, kodėl vyriausybė kelionių iš šios atmainos koronaviruso židinių neuždraudė anksčiau.

B. Johnsonas susilaukė didelio spaudimo dėl to, kad praėjusį mėnesį delsė įvesti kelionių į ir iš Indijos apribojimus. Tuo metu jis vis dar tikėjosi vykti į prekybos konferenciją Naujajame Delyje.

Vizitas galiausiai buvo atšauktas, Indiją pasiekus didžiulei naujų užsikrėtimo atvejų bangai. Galiausiai Indija buvo įtraukta į JK „raudonąjį sąrašą“, o tai reiškia, kad atvykstantys keliautojai turi saviizoliuotis viešbučiuose savo pačių lėšomis.

Vis dėlto nuo to laiko, kai Indija buvo įtraukta į pavojingų šalių sąrašą, buvo įvykdyta dar maždaug 100 skrydžių į JK, o indiškoji atmaina dabar plinta Šiaurės vakarų Anglijos teritorijose, didelėse žmonių iš Pietų Azijos bendruomenėse. Tai kelia grėsmę, kad nuo birželio 20 d. šalis negalės panaikinti visų koronaviruso apribojimų, kaip buvo planuota.

„Vis tvirčiau įsitikiname, kad vakcinos yra efektyvios prieš visas atmainas, įskaitant indiškąją“, – parlamente sakė B. Johnsonas.

„Turime vieną stipriausių pasienio režimų visame pasaulyje“, – teigė jis, praėjus dienai po nesusipratimo dėl kelionių į geltonai žymimas šalis, taigi, didžiąją dalį Europos.

Keliauti į geltonas šalis patartina tik „bet kokiais skubiais ar ekstremaliais atvejais“, tokiais kaip šeimos narių ligos, sakė premjeras.

Sveikatos apsaugos sekretorius Mattas Hancockas yra spaudžiamas paaiškinti savo komentarą apie tai, kad indiškosios atmainos plitimas JK yra susijęs su kai kurių žmonių atsisakymu skiepytis.

Duomenys rodo, kad atmainos plitimas vis dėlto yra susijęs su kelionėmis iš Indijos. Tai kelia dar daugiau klausimų dėl vyriausybės delsimo įtraukti šalį į raudonąjį sąrašą tuo metu, kai jame jau buvo Pakistanas ir Bangladešas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)