Rusijos karių judėjimas prie Ukrainos sienų sukėlė nerimą Vakaruose, kad Maskva galimai rengiasi įsiveržimui į šią šalį. Rusija keliskart paneigė, kad ketina imtis tokių veiksmų, ir savo ruožtu pareiškė, jog savo pačios teritorijoje karius gali dislokuoti bet kur. Maskva taip pat ėmėsi kaltinti Ukrainą ir NATO, kad šios pačios didina įtampą.

„Manau, kad tai būtų didelė Rusijos klaida, – naujienų agentūrai „Reuters“ sakė L. Truss, paklausta apie galimą įsiveržimą. – Esame labai artimi Ukrainos sąjungininkai ir bendradarbiaujame su NATO partneriais, taip pat tiesiogiai su Ukraina, siekdami užtikrinti, kad šalis turėtų visapusišką paramą.“

Rusija trečiadienį Juodojoje jūroje surengė karines pratybas ir pareiškė, kad šaliai reikia didinti savo kovinę parengtį, nes prie savo sienų stebi padidėjusį NATO aktyvumą.

JAV ir NATO yra parodžiusios savo palaikymą Ukrainai tokiais būdais, kuriuos Maskva laiko provokuojančiais, įskaitant anksčiau šį mėnesį Juodojoje jūroje stebėtus karo laivų manevrus bei JAV patrulinių laivų pristatymą Ukrainos kariniam jūrų laivynui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)