Per dviejų dienų vizitą prekybos politikos ministras Gregas Handsas surengs kasmetines derybas ir susitiks su Taivano prezidente Tsai Ing-wen, pranešė Tarptautinės prekybos departamentas. Vizitas "yra aiškus signalas, kad Jungtinė Karalystė įsipareigojusi stiprinti JK ir Taivano prekybos ryšius. Taivanas, kaip ir JK, yra laisvos ir sąžiningos prekybos, paremtos taisyklėmis grindžiamos pasaulio prekybos sistemos, čempionas", sakoma departamento pranešime. Jame nenurodyta, kada G. Handsas atvyks į Taivaną.

G. Handsas teigė, kad prekybos su tokia „gyvybiškai svarbia partnere“ kaip Taivanas skatinimas yra „dalis Jungtinės Karalystės polinkio į Indijos ir Ramiojo vandenyno regioną po „Brexito“, o glaudesnis bendradarbiavimas padės sustiprinti mūsų ekonomiką ateinančiais dešimtmečiais“.

Pastaraisiais mėnesiais Taivanas sulaukė daugybės užsienio pareigūnų ir įstatymų leidėjų vizitų, daugiausia dėmesio buvo skirta JAV Atstovų Rūmų pirmininkės Nancy Pelosi vizitui, supykdžiusiam Pekiną. Kinija tvirtina, kad savarankiška ir demokratiškai valdoma sala yra jos teritorijos dalis, ir grasina ją atsiimti, prireikus ir jėga, bei prieštarauja bet kokiam žingsniui, kuris galėtų suteikti Taivanui tarptautinį teisėtumą.

Kaip ir daugelis šalių, Didžioji Britanija diplomatiškai pripažįsta Pekiną, o ne Taipėjų, bet palaiko neoficialius santykius su sala per atstovybę.

Didžioji Britanija teigė, kad per derybas bus bandoma pašalinti kliūtis kai kuriuose sektoriuose, įskaitant „technologijų, maisto ir gėrimų bei farmacijos“, ir kad prekyba tarp abiejų šalių per pastaruosius dvejus metus išaugo 14 proc. iki 8 mlrd. svarų sterlingų (9 mlrd. dolerių).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją