Dauningo gatvės atstovas spaudai sakė, kad L. Truss pabrėžė „tvirtą JK paramą Rusijos vykdomų fiktyvių referendumų Ukrainoje fone“.

„Ministrė Pirmininkė aiškiai pareiškė, kad Jungtinė Karalystė niekada nepripažins Rusijos bandymų aneksuoti suverenią teritoriją. Ji pakartojo, kad Ukraina gali tikėtis JK paramos, kol prezidentas Putinas bus nugalėtas“.

Tą patį trečiadienį pareiškė ir Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau. Pasak jo, Kanada niekada nepripažins Maskvos surengto „fiktyvaus“ balsavimo ir taikys sankcijas tiems, kas prisidėjo prie referendumo pastangų.

Kanados vadovas tviterio žinutėje teigė, kad kalbėjosi su V. Zelenskiu ir sakė jam, kad „Kanada niekada nepripažins Rusijos „referendumų“, ir pažadėjo tvirtą Otavos „karinę, humanitarinę ir finansinę pagalbą“ Kyjivui.

Tuo tarpu Rusijos užsienio reikalų ministerija trečiadienį pareiškė, kad Rusijos okupuoti regionai Ukrainoje referendumais „sąmoningai ir laisvai pasirinko“ prisijungti prie Rusijos.

„Plebiscitų rezultatai kalba patys už save: Donbaso, Chersono ir Zaporožės sričių gyventojai nenori grįžti prie senojo gyvenimo ir padarė sąmoningą ir laisvą pasirinkimą Rusijos naudai“, – sakoma ministerijos pareiškime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją