Kaip skelbia UNIAN korespondentas, apie tai Kijeve per trumpą spaudos konferenciją pareiškė Jungtinių Valstijų pasiuntinys Ukrainoje Geoffrey R. Pyattas.

„Jeigu Rusijos pajėgos peržengs sieną, tai bus didelė eskalacija, ir Jungtinės Valstijos į tai nedelsiant reaguos“, - sakė pasiuntinys.

Jo manymu, toks įvykių posūkis būtų dramatiškas ir sukeltų tragiškas pasekmes.

G. R. Pyattas pažadėjo, kad konflikto eskalacijos atveju, Rusijos lauktų naujos sankcijos. „Pernelyg anksti nurašyti šias sankcijas... Mačiau kai kuriuos komentarus, įskaitant kolegų ir draugų iš finansų sektoriaus, kad šito nepakanka. Pažvelgus į tuos nuostolius, kuriuos patiria Rusijos rinka, pernelyg anksti kalbėti, kad šitos sankcijos neturės įtakos... Tai ne pabaiga. Sankcijos skirtos tam, kad Rusija kai ką pakeistų savo veiksmuose. Jeigu matysime tolesnę eskalaciją, destabilizaciją, tuomet seks tolesnė reakcija“, - pažymėjo jis ir išreiškė viltį, kad šiuos žingsnius Jungtinės Valstijos žengs kartu su Europos Sąjunga.

G. R. Pyattas priminė, kad Jungtinės Valstijos ir Ukraina yra susitarusios, jog Amerika suteiks ukrainiečių pajėgoms „neletalinę“ karinę pagalbą. JAV pasiuntinys pažymėjo, kad jo šalis planuoja padidinti šią pagalbą, atsiliepdama į Ukrainos poreikius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (662)