„Noriu, kad amerikiečiai suvoktų: šią savaitę padėtis blogės, - pabrėžė jis. – Koronavirusas plinta, todėl mes norime, kad žmonės neitų iš namų“.

Pasak J. Adamso, kai kurie amerikiečiai, pirmiausia – jaunuoliai, nesilaiko valdžios rekomendacijų. „Daugelis dabartinėmis aplinkybėmis elgiasi teisingai, bet, deja, yra daug žmonių, kurie įsitikinę, kad tai juos aplenks“, - pabrėžė jis.

JAV vyriausiasis gydytojas pažymėjo, jog, nors gresia pavojus užsikrėsti, daugelis patraukė į Kalifornijos paplūdimius arba lankosi Nacionalinėje alėjoje Vašingtone. „Visi privalo elgtis taip, lyg jie jau būtų užsikrėtę koronavirusu, - sakė pareigūnas. – Buvo testas dėl koronaviruso ar ne, bes mes norime, kad jūs suprastumėte, jog galite būti užkrato šaltinis kitiems arba užsikrėsti nuo ko nors kito“.
Johnso Hopkinso universiteto duomenimis, Jungtinėse Valstijose užfiksuoti 32 225 užsikrėtimo koronavirusu atvejai ir 471 mirties atvejis, iš jų 99 – Niujorke.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugiau kaip 150 šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 320 tūkstančių žmonių, per 15 tūkstančių infekuotųjų mirė.