"Šios veiklos mastas tampa toks, kad ji virsta problema mūsų santykiuose, - Rusijos užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas sakė naujienų agentūrai "Interfax". - Tikrai esame susirūpinę, kad Vašingtonas finansuoja kai kurias organizacijas ir judėjimus Rusijoje."

Pasak jo, abi šalys diskutuoja dėl Maskvos skundų, o Vašingtonas stengėsi pateikti daugiau informacijos apie organizacijas, gaunančias paramą, taip pat apie jos teikėjus.

Tačiau S.Riabkovas pažymėjo, kad šie klausimai išlieka trikdžiu abiejų šalių santykiuose, ruošiantis premjero Vladimiro Putino grįžimui į Kremlių trečiai kadencijai prezidento poste nuo gegužės 7 dienos.

"Šios veiklos mastas gana reikšmingas", - teigė viceministras.

V.Putinas ne kartą kaltino Vašingtoną naudojant paramos demokratiją skatinančioms organizacijoms programą finansuoti protestų judėjimui, kuris kilo prieš tris mėnesius, prognozuojant V.Putino grįžimą į prezidento postą, kuris jam priklausė 2000-2008 metais.

Rusijos televizija taip pat sutelkė dėmesį į JAV ambasadoriaus Rusijoje Michaelo McFaulo susitikimus su judėjimo, nusistačiusio prieš V.Putiną, nariais nuo atvykimo į Maskvą prieš du mėnesius.

M.McFaulas sakė, kad šie susitikimai vyksta pagal Vašingtono vykdomą dvipusę politiką Rusijos atžvilgiu, skatinančią demokratijos plėtrą ir glaudžius santykius su Maskva.