Remiantis kalėjimo duomenimis, pastorius Rodney Howardas-Browne'as pirmadienio popietę pats pasidavė pareigūnams Hernando apygardoje, kur jis gyvena.

Jam buvo pareikšti kaltinimai dėl neteisėto susirinkimo ir visuomenės sveikatos nepaprastosios padėties pažeidimo. Anot kalėjimo tinklalapio, pastorius buvo paleistas už 500 dolerių (453 eurų) užstatą.

Pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje Hilsboro šerifas Chadas Chronisteris teigė susitaręs su R. Howardo-Browne'o advokatu, kad pastorius pasiduotų Hernando apygardos pareigūnams. Jo bažnyčia yra Tampoje.

R. Howardas-Browne'as nėra vienintelis, kuris atsisako apriboti pamaldas nepaisant visuomenės sveikatos įsakymų, skirtų sustabdyti viruso plitimą. Ohajo, Kentukio ir Luizianos bažnyčios pastarosiomis dienomis toliau kvietė tikinčiuosius į pamaldas, nes kelios valstijos yra numačiusios tam tikras išimtis mišioms pandemijos metu.

Ch. Chronisteris sakė, kad jo pareigūnai buvo susitikę su R. Howardo-Browne'o bažnyčios lyderiais pasikalbėti apie pavojų, į kurį jie stumia save ir savo tikinčiuosius, nesilaikydami tinkamos socialinės distancijos taisyklių, tačiau pastorius vis tiek laikė mišias.

Bažnyčia savo ruožtu teigė, kad pastatas buvo dezinfekuotas, o pastorius socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė, kad pamaldos yra būtina veikla. Jis taip pat užsipuolė žiniasklaidą dėl „religinio fanatizmo ir neapykantos“.

Apygardos valdžios ir gubernatoriaus įsakymuose reikalaujama, kad susibūrimuose, įskaitant tikinčiųjų grupių rengiamus susirinkimus, dalyvautų mažiau nei 10 žmonių, siekiant apriboti koronavirusinės infekcijos COVID-19 plitimą.