Per Pentagone surengtą spaudos konferenciją, kurioje dalyvavo ir Pietų Korėjos gynybos ministras Lee Jong-supas, L. Austinas Šiaurės Korėjos veiksmus pavadino „neatsakingais ir neapgalvotais“.

Pietų Korėjos kariuomenė kiek anksčiau pareiškė, kad Šiaurės Korėja ketvirtadienį paleido kelias raketas, įskaitant tarpžemyninę balistinę raketą (ICBM), bet panašu, kad pastarosios raketos paleidimas nepavyko.

Atsižvelgę į šiuos Šiaurės Korėjos veiksmus, Pietų Korėja ir Jungtinės Valstijos nusprendė pratęsti bendras oro pajėgų pratybas. Pchenjanas tokį sprendimą netrukus pavadino „nepataisoma ir baisia klaida“.

Vašingtono ir Seulo pareigūnai jau ne kartą įspėjo, kad Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas yra pasirengęs atlikti dar vieną branduolinį bandymą, kuris būtų šalies septintasis – ir pirmasis nuo 2017 metų.

Rugsėjį Šiaurės Korėja peržiūrėjo savo branduolinius įstatymus ir numatė galimybę vykdyti prevencinius smūgius, o Kim Jong Unas paskelbė šalį „negrįžtama“ branduoline galybe, iš esmės nutraukdamas derybų dėl jos arsenalo galimybę.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją