Pentagono atstovas, JAV kariuomenės pulkininkas Steve'as Warrenas ketvirtadienį nurodė, kad kariuomenės personalas, įsikūręs Italijoje, praves apmokymus Javorivo apmokymų centre Rytų Ukrainoje, veikiausiai balandžio pabaigoje.

Tiksli data dar nebuvo nustatyta, tačiau apmokymai, apie kuriuos buvo pranešta rugpjūtį, turėjo prasidėti kovo viduryje, bet buvo atidėti.

JAV sausumos pajėgų Europoje vadas, leitenantas generolas Benas Hodgesas šią savaitę sakė reporteriams, kad apmokymų misija buvo atidėta iš dalies dėl to, nes nenorėta suteikti Maskvai priežastį nesilaikyti taikos sutarties, priimtos tarp Kijevo ir Rusijos remiamų separatistų praėjusį mėnesį.

DELFI primena, kad ketvirtadienį Ukrainos gynybos ministerija pranešė, kad į šalį jau atvyko Didžiosios Britanijos karo instruktoriai, kurie suteiks Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms medicininį ir taktinį apmokymą, skelbia BBC.

35 instruktoriai šiuo metu dirba pietiniame Mikolajevos mieste ir šalyje viešės apie du mėnesius.

Tai pirmasis kartas, kai Vakarų šalis vykdo ilgalaikę karinio apmokymo programą Ukrainoje nuo pernai prasidėjusio Kijevo konflikto su Rusijos remiamais separatistais.

Britanijos vyriausybė taip pat teikia Ukrainai pirmosios medicininės pagalbos reikmenis, miegmaišius ir naktinio matymo žiūronus.