„Susitarimas žlugs, žus daugiau žmonių, Vakarų įtaka regione mažės“, – kalbėjo J. McCainas. Vakarai, anot jo, nesipriešina Rusijos kariniams veiksmams Sirijoje. „Vladimiras Putinas nenori būti partneris. V. Putinas nori pabėgėlius naudoti kaip politinius ginklus ir suskaldyti Vakarus. Diplomatija tampa pagalbos priemone karinei agresijai“, – pabrėžė 79 metų senatorius.

Johnas McCainas

Karinio komiteto JAV Senate pirmininkas atkreipė dėmesį į Rusijos bombardavimus Sirijoje ir pareiškė, kad nepasitiki Rusijos prezidento Vladimiro Putino noru nusileisti konflikte. Kremliaus lyderis esą ir toliau nori remti Basharo al Assado režimą ir padaryti Rusiją esmine jėga Artimuosiuose ir Viduriniuosiuose Rytuose. V. Putino „apetitas valgant didėja“, pabrėžė J. McCainas.

Tarptautinė 17 šalių, tarp kurių yra ir Rusija, kontaktinė grupė naktį į penktadienį Miunchene susitarė dėl strategijos padėčiai Sirijoje deeskaluoti. Be to, JAV ir Rusija sutarė siekti Sirijoje paliaubų, kurios turėtų įsigalioti kitos savaitės pabaigoje. Tačiau kova su „Islamo valstybe“ (IS) ir kitomis radikaliomis grupuotėmis bus tęsiama.