Daugianacionalinių specialiųjų paskirties pajėgų pranešime nurodoma, kad Sirijoje buvo įvykdytos devynios atakos iš oro netoli Hasekės, Rakos ir Tal Abjado miestų. Irake 15 smūgių iš oro sudavė „Islamo valstybės“ pozicijoms netoli Baidžio, Faludžos, Haditos, Mosulo ir kitų miestų, skelbia „Reuters“.

Prancūzų savaitraštis „Le Point“ pažymi, kad „Islamo valstybės“ ekstremistai sparčiai didina savo potencialą, užgrobdami miestus, niokodami juos, o vertingą senovinį paveldą parduodami juodojoje rinkoje.

Per pastaruosius dvejus metus kovotojų gretas aktyviai papildė atvykėliai iš Egipto, Tuniso, Vakarų Europos šalių, taip pat iš Vidurio Azijos ir Kaukazo.

„Daugelis „Islamo valstybės“ vadeivų ne vienerius metus kovojo su Rusijos pajėgomis Čečėnijoje. Ir tai dar ne viskas: Vakarų slaptosios tarnybos baiminasi jaunų europiečių, papildžiusių džihadistų gretas, grįžimo“, – pažymi leidinys.

„Le Point“ duomenimis, islamistų grupuotę sudaro 50 tūkst. žmonių, iš jų 30 tūkst. yra Sirijoje, 20 tūkst. – Irake. Ne mažiau nei 15 tūkst. džihadistų, kurių amžius siekia nuo 15 iki 35 metų, atvyko iš užsienio. Be kita ko, tarp jų 3 tūkst. atvykėlių iš Tuniso, 2,5 tūkst. – iš Saudo Arabijos, 1,5 tūkst. – iš Rusijos, 1,2 tūkst. – iš Prancūzijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)