Kaip nurodoma preliminarioje šios kelionės programoje, paskelbtoje Izraelio dienraščio "Yediot Aharonot", B.Obama savo pirmąjį vizitą Izraelyje einant JAV vadovo pareigas pradės kovo 20 dieną.

Numatoma, kad jis atskris į Ben Guriono oro uostą netoli Tel Avivo, o vėliau tą dieną dalyvaus derybose su Izraelio premjeru Benjaminu Netanyahu.

Antrosios vizito dienos rytą B.Obama susitiks su palestiniečių prezidentu Mahmudu Abbasu jo būstinėje Ramaloje.

Vienas palestiniečių pareigūnas, pageidavęs, kad jo vardas nebūtų viešinamas, patvirtino šią informaciją.

"Prezidentas Obama mūsų regione viešės dvi dienas. Kovo 20-ąją jis bus Izraelyje, o kovo 21-ąją - Palestinoje", - pareigūnas sakė naujienų agentūrai AFP.

Kaip rašo "Yediot Aharonot", po derybų Ramaloje B.Obama grįš į Jeruzalę ir kreipsis į Izraelio žmones.

"Amerikiečiai prašė, kad tarp klausytojų būtų bent tūkstantis izraeliečių", - nurodė laikraštis.

Ten pat nurodoma, kad kovo 22-ąją B.Obama dalyvaus susitikime per pusryčius su B.Netanyahu, taip pat kartu su juo aplankys vieną priešraketinės gynybos sistemos "Irons dome" (Geležinis kupolas) bateriją, o vėliau išvyks į kaimyninę Jordaniją.

Baltieji rūmai patvirtino žinią apie šį vizitą praeitą savaitę, tačiau nepateikė jokių datų, nors nurodė, kad prezidentas aplankys palestiniečių teritorijas ir Jordaniją.

Baltieji rūmai sąmoningai nekėlė didelių lūkesčių dėl galimų šio vizito rezultatų, nurodydami, kad B.Obama neplanuoja per tą kelionę teikti naujų pasiūlymų, kaip būtų galima išeiti iš jau ilgiau nei dvejus metus trunkančio sąstingio Artimųjų Rytų taikos procese.

Sekmadienį B.Netanyahu sakė, kad per derybas su B.Obama daugiausiai dėmesio bus skiriama trims klausimams: Irano branduolinei programai, konfliktui Sirijoje ir diplomatiniam procesui su palestiniečiais.