„Atidžiai stebime situaciją. Mes nesutiksime su jokiu Rusijos karinių pajėgų naudojimu Rytų Ukrainoje, jokiu pretekstu“, – sakė Baltųjų rūmų atstovas Joshas Earnestas.

„Pranešimai iš Maskvos, kad Rusijos gynybos ministerija svarsto (galimybes) sukurti karinius kordonus Rytų Ukrainoje, taip pat kelia nerimą“, – sakė jis.

Šaltinis Rusijos gynybos ministerijoje naujienų agentūrai RBK šią savaitę sakė, kad pajėgos yra pasirengusios įžengti į Ukrainos sukilėlių regionus ir „įrengti barjerus tarp civilių gyventojų ir Ukrainos armijos“.

Ukrainiečių pareigūnai atskirai Europos Sąjungos (ES) ir Didžiojo septyneto (G-7) grupėms Kijeve sakė, kad turi įrodymų, jog per pastarąsias 24 valandas prie sienos netoli Luhansko atvažiavo 10 papildomų tankų ir užantspauduotų sunkvežimių.

„Turime savo pačių informacijos, kad Rusija vėl dislokavo karines pajėgas prie savo sienos su Ukraina“, – sakė JAV valstybės departamento atstovė Jen Psaki.
„Rusijos pajėgos prie Ukrainos teritorijos priartėjo labiausiai nuo savo invazijos į Krymą“, – sakė ji.

V. Putinas nurodė patikrinti karių kovinę parengtį

Rusijos prezidentas ir Ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Vladimiras Putinas nusprendė surengti netikėtą kompleksinį kovinės parengties patikrinimą Centrinėje karinėje apygardoje, pranešė šeštadienį tarnybiniame pasitarime Gynybos ministras armijos generolas Sergejus Šoigu.

„Jo (prezidento) nurodymu šiandien nuo 11 val. Maskvos (10 val. Lietuvos) laiku kariuomenė Centrinėje karinėje apygardoje, taip pat jos teritorijoje dislokuoti junginiai ir karinės dalys pervedamos į kovinę parengtį „Polnaja“ („Visiška“)“, – sakė ministras ir dar patikslino, kad šis tikrinimas truks nuo birželio 21 iki 28 dienos.

Rusų spauda: pas mus pasislėpė 80 Ukrainos pasieniečių

Rusijos teritorijoje per ginkluotą susirėmimą Izvarino sienos perėjoje atsidūrė daugiau kaip 80 Ukrainos pasieniečių, pranešė naujienų agentūrai „Interfax“ Rostovo srities Federalinės saugumo tarnybos pasienio valdybos atstovas.

„Daugiau kaip 80 Ukrainos pasieniečių, tarp kurių du sužeisti, pasislėpė Rusijos teritorijoje per ginkluotą susirėmimą Izvarino perėjos punkte Ukrainos teritorijoje; dviem sužeistiesiems Rusijoje suteikta pirmoji medicinos pagalba“, – sakė agentūros pašnekovas.

Pasak jo, ukrainiečiai šiuo metu yra Rusijos pasienio zonoje. „Rusijoje imtasi papildomų priemonių sienos atkarpos (saugumo) sustiprinimui“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3071)