Į Iždo juodąjį sąrašą buvo įtraukti maždaug 22 asmenys ir du subjektai, įskaitant okupuoto Krymo teisingumo pareigūnus ir Čečėnijos lyderio Ramzano Kadyrovo šeimos narius.

Lygiagrečiai Iždo departamentas ir JAV Prekybos departamentas uždraudė kvantinės kompiuterijos paslaugų, techninės ir programinės įrangos eksportą į Rusiją ir Baltarusiją, nes tai, pasak Iždo departamento, sumažins Maskvos galimybes atkurti savo kariuomenę po didelių nuostolių, patirtų per tebesitęsiantį karą su Ukraina.

Naujosios sankcijos bus taikomos pagrindinių Rusijos finansų institucijų vadovams, įskaitant NSPK, kuri valdo mokėjimo kortelių tinklą „Mir“, Nacionalinį atsiskaitymų depozitoriumą, Maskvos vertybinių popierių biržos atsiskaitymus tvarkančią „CCP NCC“ ir Indėlių draudimo agentūrą.

Iždo departamentas į sankcijų sąrašą įtraukė prezidento įgaliotinę vaiko teisių klausimais Mariją Aleksejevną Lvovą-Belovą. Ji, būdama tiesiogiai pavaldi V. Putinui, atsakinga už „tūkstančių“ Ukrainos vaikų deportavimą į Rusiją.

Be to, Iždo departamentas taip pat įvedė sankcijas Ukrainoje kovojančiai sukarintai neonacių grupuotei „Task Force Rusich“, susijusiai su privačia karine bendrove „Wagner“, kurią kontroliuoja artimas V. Putino patarėjas Jevgenijus Prigožinas.

JAV iždo sankcijomis siekiama įšaldyti bet kokį galimai JAV jurisdikcijoje esantį tų asmenų turtą ir uždrausti bet kokiems JAV asmenims ar bendrovėms, įskaitant tarptautinius bankus, vykdančius veiklą JAV, turėti su jais verslo reikalų, taip apribojant jų galimybes naudotis pasauliniais finansų tinklais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)