Po pokalbio telefonu su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu J.Kerry sakė: „Iš principo pasiekėme preliminarų susitarimą dėl kovos veiksmų nutraukimo, kuris gali prasidėti artimiausiomis dienomis, sąlygų.“

Kalbėdamas Amane, J.Kerry pridūrė, kad tarptautinė bendruomenė „šiandien labiau negu bet kada priartėjo prie ugnies nutraukimo“.

„Tai dar nebaigta, ir prognozuoju, kad mūsų prezidentai – prezidentas (Barackas) Obama ir prezidentas (Vladimiras) Putinas – tikriausiai pasikalbės kažkada ateinančiomis dienomis, mėginant įvykdyti šį uždavinį“, – J.Kerry sakė per spaudos konferenciją su Jordanijos užsienio reikalų ministru Nasseru Judeh.

Viltys dėl planuoto ugnies nutraukimo, kuris turėjo įsigalioti penktadienį, susvyravo, kai Siriją praeitą savaitę vėl krėtė smurtas.

Tačiau J.Kerry išliko nusiteikęs optimistiškai, kad kovos veiksmai dar gali būti sustabdyti.

„Mes iš tikrųjų darome pažangą netgi šiandien, kai stoviu čia, – sakė jis. – Šiandien esame labiau negu bet kada priartėję prie ugnies nutraukimo.“

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (262)