Abu diplomatijos vadovai aptarė „pranešimus apie susirūpinimą keliančią Rusijos karinę veiklą Ukrainoje ir netoli jos, taip pat jų tvirtą įsipareigojimą Ukrainos suverenitetui ir teritoriniam vientisumui“, sakoma JAV Valstybės departamento atstovo Nedo Price'o pranešime.

Anot N. Price'o, per šeštadienį įvykusį pokalbį A. Blinken ir J.-Y. Le Drianas taip pat aptarė „bendras pastangas sprendžiant Irano branduolinės programos klausimą“.

Kijevą palaikančios Vakarų šalys yra vis labiau susirūpinusios dėl pastarojo meto Rusijos pajėgų manevrų prie sienos su Ukraina.

Ukrainos pajėgos kovoja su Kremliaus remiamais separatistais rytinėse Donecko ir Luhansko srityse. Šis rusenantis konfliktas prasidėjo Rusijai 2014 metais aneksavus Krymo pusiasalį.

Kijevas pranešė, kad penktadienį du ukrainiečių kariai žuvo Donbase detonavus sprogstamajam užtaisui, o socialiniuose tinkluose skelbiamuose vaizdo įrašuose matyti, kaip Rusija perkelia karius, tankus ir raketas Ukrainos sienos link.

Šių metų pradžioje suintensyvėjus smurtui Rusija pavasarį prie Ukrainos sienų buvo sutelkusi apie 100 tūkst. karių, todėl kilo susirūpinimas, kad konfliktas gali smarkiai eskaluotis.

Vėliau Maskva paskelbė pajėgas atitraukianti, bet Kijevas ir Vašingtonas tąsyk teigė, kad atitraukimas buvo riboto masto.

Konfliktas Rytų Ukrainoje pareikalavo jau daugiau nei 13 tūkst. žmonių gyvybių.

Kijevas ir jo sąjungininkai Vakaruose kaltina Rusiją siunčiant karius ir ginklus separatistams palaikyti. Maskva tokius kaltinimus atmeta.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)