Kasmetinės karinės pratybos kodiniu pavadinimu „Laisvės skydas“ (angl. Freedom Shield ) prasidėjo pagal planą, pirmadienį pranešė Seulo nacionalinės gynybos ministerija.

11 dienų truksiančių pratybų metu treniruotės vyks tiek kompiuterių klasės, tiek lauke. Iš pradžių nebuvo aišku, kiek karių jose dalyvaus.

Pietų Korėja pranešė, kad svarbus šių karinių pratybų aspektas bus gynyba nuo Šiaurės Korėjos keliamos grėsmės.

JAV ir Šiaurės Korėjos kaimynės Pietų Korėja ir Japonija jaučia, kad Pchenjano branduolinės ginkluotės ir raketų programos kelia joms tiesioginę grėsmę. Kim Jong Uno valdoma izoliuota šiaurės šalis su savo vienpartine sistema yra itin priešiškai nusistačiusi Vašingtono atžvilgiu.

JAV ir Pietų Korėjos kariuomenių teigimu, „Laisvės skydas“ yra plataus masto gynybos pratybų programa, be sausumos, jūrų ir oro kaip galimus mūšio laukus apimanti ir kibernetikos, informacijos sritį bei kosmosą.

JAV pajėgos Korėjoje (USFK) nurodė, kad pratybose taip pat dalyvauja kariai iš dar 10 JAV vadovaujamai JT vadovybei, kuri stebi, ar yra laikomasi 1953 m. sudarytos paliaubų sutarties reikalavimų, priklausančių šalių.

Pchenjanas nuolat kaltina Vašingtoną ir Seulą, kad organizuodami karines pratybas jie rengiasi pulti, tačiau abi šalys šiuos kaltinimus atmeta.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją