Michaelas Bociurkiwas, Atlanto tarybos vyresnysis bendradarbis, „Sky News“ taip pat sakė, kad J. Prigožino tremtis į Baltarusiją gali užmaskuoti būsimus „mirtinus“ įvykius.

Jis sakė: „Negalime atmesti galimybės, kad tai iš tikrųjų buvo Kremliaus suorganizuotas renginys – galbūt tam, kad sutvarkytume aukščiausių pareigūnų namus, bet taip pat patikrintume kariuomenės žmonių, kitų pareigūnų lojalumą.

Neįsivaizduoju, kad ponas Prigožinas Baltarusijoje važiuoja per saulėlydį traktoriumi ar ten kasa bulves, ar kur nors leidžiasi į džiungles Afrikoje.

Viskas baigėsi šiek tiek per greitai ir šiek tiek per tvarkingai mano skoniui“.

Jis taip pat perspėjo, kad „Wagner“ lyderis išlieka nepaprastai galingas.

„Ponas Prigožinas vadovauja pajėgoms, kurios yra didesnės už kai kurių vidutinio dydžio Europos šalių kariuomenę.

Ir nepamirškite, kad jis valdo neįtikėtinai daug išteklių Afrikoje – sakoma, kad vien Kongo Demokratinėje Respublikoje jų metinės pajamos iš kasybos siekia apie milijardą dolerių.

Siena su Baltarusija yra labai skylėta – ji dar gali būti panaudota dar vienam postūmiui prieš Ukrainą, o su ponu Prigožinu ir jo taktika yra gana mirtina“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)