„Wagner“ pajėgoms esant Baltarusijoje A. Lukašenka galėtų geriau atremti Rusijos prezidento Vladimiro Putino pastangas įtraukti Baltarusiją į sąjunginę valstybę su Rusija, kurioje Baltarusija būtų menkesnė partnerė ir priklausoma nuo Rusijos, sakoma Vašingtone įsikūrusio Karo studijų instituto (KSI) pranešime.

A. Lukašenka, artimas V. Putino sąjungininkas, teigia tarpininkavęs V. Putinui ir „Wagner“ vadovui Jevgenijui Prigožinui per šeštadienį įvykusį trumpą „Wagner“ dalinių sukilimą ir įtikinęs pastarąjį pasiduoti. Jis tikina susitaręs su J. Prigožinu, kad nutraukęs maištą jis ir jo samdiniai galės atvykti į Baltarusiją.

Pasak KSI, jei tai tiesa, A. Lukašenka parodė esąs politiškai išprusęs žaidėjas, galintis daryti įtaką aukščiausiuose Rusijos politikos sluoksniuose.

A. Lukašenka įsikišo tikriausiai iš dalies norėdamas parodyti V. Putinui ir kitiems aukšto rango Kremliaus pareigūnams, kad jis gali sėkmingai ir nepriklausomai veikti Rusijos politikoje, mano KSI analitikai. Jo pagyrūniškumas savo gebėjimu „manipuliuoti valdžios atstovais V. Putinui artimiausiame rate yra V. Putino pažeminimas“, sakoma pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją