Vengrija pasiekė svarbų momentą, rinkdamasi savo ateities kelią, – pabrėžė D. Pressmanas. – Kai šalia jūsų vyksta nepateisinamas Rusijos karas, atėjo metas stiprinti Vengrijos ir jos transatlantinių sąjungininkų bei partnerių santykius“.

Neįprastai tiesūs JAV ambasadoriaus žodžiai apie partnerės iš NATO tarptautinę politiką didina spaudimą V. Orbánui nutraukti daugiau kaip dešimtmetį dedamas jo pastangas stiprinti ryšius su Rusija.

Net ir prasidėjus Rusijos plataus masto invazijai į Ukrainą, V. Orbanas kritikavo Europos Sąjungos sankcijas Maskvai, atsisakė teikti karinę pagalbą Kyjivui ir vilkino Suomijos bei Švedijos pastangas prisijungti prie NATO.

Manoma, kad D. Pressmano pareiškimas po anksčiau šią savaitę Vašingtone įvykusių jo susitikimų su aukštais Baltųjų rūmų pareigūnais ir valstybės sekretoriumi Antony`iu Blinkenu gali padidinti priešpriešą tarp JAV ir Vengrijos.

Vengrijos lyderis ir jo ministrai, taip pat valstybės remiama šalies žiniasklaida nuolat priekaištauja Jungtinėms Valstijoms dėl kišimosi į Vengrijos vidaus reikalus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją