Lankytojai Prancūzijoje turi būti pasirengę padidintoms saugumo priemonėms viešose vietose, įskaitant viešąjį transportą, maldos namus, turistų traukos vietas, mokyklas ir didelius prekybos centrus, sakoma pranešime. Teroristai esą gali pulti turistinius objektus be įspėjimo.

„Lankytojai perpildytose ir turistų pamėgtose vietose turi ypač stebėti aplinką“, – teigiama toliau ambasados pranešime, kuriuo remiasi stotis. Žmonės raginami apie įtartiną veiklą informuoti teisėsaugos institucijas.

JAV ambasada perspėjimą paskelbė po to, kai Prancūzijos vyriausybė po teroro atakos Maskvoje penktadienio vakarą saugumo pavojaus lygį padidino iki aukščiausio. Aukščiausią perspėjimą paskelbė ir Italija.

Jau rudenį Prancūzijoje imta kalbėti apie realų teroro pavojų. Radikalizavęsis islamistas tada mokykloje šalies šiaurėje nudūrė mokytoją ir garso įraše išliejo savo neapykantą Prancūzijai, prancūzams ir demokratijai. „Prancūzijai kyla ypač didelė grėsmė, nes ji atstovauja universalioms vertybėms ir pasisako už sekuliarizmą“, – sakė vidaus reikalų ministras Géraldas Darmaninas. Jis atkreipė dėmesį į tai, kad šalyje reguliariai užkertamas kelias mėginimas surengti teroro atakas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją