Humanitarinės pagalbos siunta išsiųsta praėjus beveik trims savaitėms po to, kai valdžią Afganistane perėmė Talibanas.

„Ši pagalba siunčiama humanitarinio vaidmens, kurį atlieka JAE, siekdami suteikti visapusišką paramą broliškai afganų tautai susiklosčius esamoms aplinkybėms, rėmuose“, – nurodė WAM.

JAE užsienio reikalų ministerija naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad „tai pirmasis Emyratų humanitarinės pagalbos skrydis po pastarųjų įvykių Afganistane“.

Talibano kovotojai antradienį šūvių salvėmis sveikino galutinį JAV pasitraukimą iš Afganistano, kai paskutiniai amerikiečių kariai paliko Kabulo oro uostą pasibaigus karštligiškai evakuacijos operacijai, per kurią iš šalies buvo išskraidinti daugiau kaip 123 tūkst. užsienio valstybių piliečių ir afganų.

Jungtinės Valstijos 2001-aisiais įsiveržė į Afganistaną ir nuvertė Talibano režimą, kuris buvo suteikęs prieglobstį tarptautiniam teroristų tinklui „al Qaeda“, tų metų rugsėjo 11 dieną Amerikoje surengusiam 3 tūkst. gyvybių nusinešusius išpuolius.

Vakarų sostinės nerimauja, kad Afganistanas vėl gali tapti ekstremistų priebėga.

Persijos įlankos šalys, įskaitant JAE, atliko svarbų vaidmenį kaip tarpinės stotelės vykdant užsieniečių ir afganų evakavimo skrydžius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją