J. Tymošenko penktadienį vakare atvyko į Vokietijos kliniką suplanuotai operacijai.

Kaip skelbia „Reuters”, J. Tymošenko pokalbio su A. Merkel metu paragino padidinti spaudimą Rusijai. Pasak jos, kol kas priemonės prieš Rusiją nedavė laukto efekto, o tai reiškia, kad Krymas gali virsti „karštu tašku”.

J. Tymošenko „Reuters” papasakojo, kad pokalbio metu pristatė savo ekonominių sankcijų prieš Rusiją projektą, kuris, pasak jos, „labai įtikins V. Putiną”. Kokios priemonės numatytos, ji neatskleidė.

Taip pat ji paragino nenuvertinti JAV ir Didžiosios Britanijos pažadų dėl paramos, priminusi, kad šios valstybės yra garantavusios Ukrainai teritorinį vientisumą.

J. Tymošenko paragino Vakarus neleisti įvykti Krymo atsiskyrimo nuo Ukrainos referendumui ir šio regiono prijungimui prie Rusijos.

„To padarinys bus partizaninis karas. Juodojoje jūroje atsiras tikras karštas taškas. Jeigu V. Putinas leis naudoti tokius jėgos komponentus, kaip Kryme, tai kur jis sustos? Jis eis taip toli, kiek tik jam leis”.

Primename, kad Kryme referendumas numatytas kovo 16 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1243)