J.-M.Le Penas užsitraukė savo dukros Marine Le Pen įtūžį po to, kai keliskart pakartojo tvirtinimą, kad nacistų dujų kameros yra tik „istorijos detalė“ ir mėgino teisinti Prancūzijos karo laikų lyderį Petainą, kuris kolaboravo su naciais.

Komentuodama tokius tėvo pasisakymus M.Le Pen pareiškė, kad tai „politinė savižudybė“ ir kad ji nerems jo kandidatūros rinkimuose.

Šalies žurnalui „Le Figaro Magazine“ jis pareiškė atsisakęs ketinimo balotiruotis viename pietryčių Prancūzijos regione, nors ir manosi „esąs geriausias Nacionalinio fronto kandidatas“.

Tačiau 86 metų politikas veteranas toli gražu neketina be mūšio pasiduoti savo dukrai, kuri mėgina atsikratyti rasistinio ir antisemitinio įvaizdžio, siejamo su Nacionaliniu frontu ir atstumiančio nuo jo potencialius rinkėjus.

Paklaustas „Le Figaro Magazine“, kas turėtų balotiruotis vietoje jo, buvęs desantininkas atsakė, kad geriausias pasirinkimas būtų jo 25 metų vaikaitė Marion Marechal-Le Pen, kylanti partijos žvaigždė, kurios pažiūros socialiniais klausimais yra laikomos konservatyvesnėmis už Marine Le Pen.

„Jeigu ji sutiks, tai, manau, ji galės eiti pirma labai gero (kandidatų) sąrašo priekyje. Ji tikrai geriausia, nenoriu sakyti, kad po manęs, bet ji geriausia“, – sakė jis žurnalui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)