Tai kovo 16 dienos vakarą per televizijos ICTV laidą „Svoboda slova“ pareiškė „Petro Porošenkos bloko“ frakcijos lyderis Jurijus Lucenka, rašo rus.newsru.ua.

Jurijus Lucenka
„Iš tikrųjų Ukrainai kyla kur kas didesnė grėsmė, negu pavojus iš šios pilkosios (antiteroristinės operacijos – aut. past.) zonos, užimančios trečdalį Ukrainos Donbaso. Turime galvoje plataus masto karinį konfliktą, kuris gali prasidėti balandžio pabaigoje ar gegužę iš Rusijos Federacijos pusės. Žvalgybos duomenys ir analizė rodo dar neregėtą šarvuotos technikos ir jų antrųjų – trečiųjų ešelonų koncentraciją, žvalgybos suaktyvėjimą ir t.t.. Tai gali reikšti, kad V. Putinas, neįgyvendinęs plano A – rusakalbių gyventojų atskyrimo, plano B – maišto Ukrainos sostinėje organizavimo, gali pereiti prie plano C – plataus masto karo“, - sakė J. Lucenka.

Jis pabrėžė, kad Ukraina privalo padidinti savo kariuomenės kovinius pajėgumus, tačiau pažymėjo, kad tuo pat metu visiškai laikomasi Minsko susitarimų.

Priminsime, kad Pasaulio problemų tyrinėjimo instituto Osle profesorius ir Prancūzijos tarptautinių santykių instituto jaunesnysis mokslinis darbuotojas Pavelas Baevas mano, kad plataus masto Rusijos armijos veržimasis į Ukrainos gilumą yra mažai tikėtinas, nes Rusijai trūksta lėšų.

Tuo tarpu amerikiečių analitikai teigia, kad Rusija gali arba toliau remti separatistų kovotojus Donbase, arba bandyti okupuoti visą kairįjį Ukrainos šoną.