Tokia nuomonė išreiškiama Jameso Swansono knygoje „In End of Days: The Assassination of John F Kennedy“ (Paskutinės dienos – J. F Kennedy nužudymas), kurios ištraukas spausdina dienraštis „New York Post“, skelbia news.sky.com.

Knygoje jos autorius teigia: „Nacionaliniame archyve laikoma tikra ne visa informacija apie prezidento nužudymą. Įrodymų kolekcijoje trūksta vieno unikalaus ir gana makabriško eksponato – prezidento Kennedy smegenų“.

J. Swansonas atmeta bet kokias konspiracijos teorijas esą smegenys dingo norint nuslėpti žmogžudystės detales.

„Mano daroma išvada tokia: Robertas Kennedy pasiėmė brolio smegenis, tačiau ne norėdamas nuslėpti kokios nors konspiracijos detales, o prezidentą kamavusių ligų mastą, galbūt įrodymus, kiek ir kokių medikamentų šalies vadovas vartojo“.

Anot knygos autoriaus, po skrodimo prezidento smegenys atsidūrė specialiame konteineryje, kuris kurį laiką buvo laikomas slaptųjų tarnybų dokumentų spintoje. Vėliau dėžutė su prezidento smegenimis iškeliavo į Nacionalinį archyvą, kur saugoma ir daugiau panašaus pobūdžio informacijos.

1966 metų spalį paaiškėjo, jog tiek J.F.Kennedy smegenys, tiek kita skrodimo medžiaga paslaptingai dingo.

Tuometinis generalinis prokuroras Ramsey Clarkas nurodė atlikti tyrimą, kurio metu gauna „įrodymų, leidžiančių daryti išvadą, jog buvęs generalinis prokuroras Robertas Kennedy, padedamas savo dešiniosios rankos Angie Novello, paslaptingą dėžutę pavogė“, teigia J. Swansonas.

Yra teigiančių, jog smegenys pavogtos siekiant nuslėpti faktą, esą J. F. Kennedy buvo pašautas ne iš nugaros, kaip kad skelbia oficiali tragedijos versija, o iš priekio.

Knyga knygynuose pasirodys lapkričio 12 dieną.