Vadinamasis koronos kabinetas pirmadienį nusprendė apskritai neįsileisti užsieniečių, nesvarbu, iš kokios šalies jie būtų.
Atvykę izraeliečiai nuo trečiadienio 14.00 val. turės karantinuotis viešbutyje. Čia jie turės praleisti mažiausiai 10 dienų, jei du koronaviruso testai bus neigiami. Neatlikus testų, izoliacija truks 14 dienų.

Iki trečiadienio atvykstantieji iš karto turės izoliuotis namuose. Keleiviai iš Didžiosios Britanijos, Pietų Afrikos ir Danijos, anot sprendimo, jau ir prieš tai turės būti nuvežti į karantino viešbučius. Atvykėliai iš bet kurios šalie, kurių testas yra teigiamas, turės užsidaryti specialiuose viešbučiuose infekuotiems asmenims.

Nauja tvarka kol kas galios 10 dienų, tačiau gali būti pratęsta.

Izraelyje mirė antrą kartą koronavirusu užsikrėtęs žmogus

Izraelyje mirė antrą kartą koronavirusu užsikrėtęs žmogus. Tai pirmas toks atvejis šalyje.

Prie Tel Avivo esanti Šibos ligoninė patvirtino, kad 74 metų vyras antrą kartą užsikrėtė mutavusia viruso atmaina. Kad žmogus antrą kartą užsikrėstų koronavirusu, yra labai retas atvejis pasaulyje.

Anot žiniasklaidos, vyras iš Bnei Brako pirmą kartą Covid-19 susirgo vasarą ir po gydymo ligoninėje pasveiko. Tada keli jam atlikti koronaviruso testai buvo neigiami. Praėjus trims mėnesiams senelių namų gyventojas užsikrėtė vėl. Jis dėl kvėpavimo problemų buvo atvežtas į Šibos ligoninę ir čia vėliau mirė.

Profesorius Galia Rahavas, Infekcinių ligų skyriaus vadovas, žinių portalui „ynet“ sakė, kad šis atvejis kelia nerimą: „Jei žmogus gali užsikrėsti kelis kartus, kai koronavirusas mutuoja, kokią reikšmę tada turi vakcina?“ Apie šį atvejį informuota Izraelio sveikatos ministerija ir Pasaulio sveikatos organizacija (PSO).

Dabar Izraelyje bus tiriami ir kiti panašūs atvejai. „Tai vienas atvejų, kai vienareikšmiškai reikia kalbėti apie pakartotinę infekciją. Ir nėra abejonių, kad dabar miręs asmuo po pirmosios infekcijos visiškai pasveiko“, - sakė profesorius. Tai buvo du skirtingi koronaviruso tipai.