„Mano instrukcijos ... yra pasirengti galimybei reikšmingai plėsti antžeminę operaciją ir kariškiai atitinkamai rengiasi“, – sakė jis žurnalistams prieš sušaukdamas vyriausybės posėdį operacijai aptarti.

„Praėjusią naktį mūsų pajėgos pradėjo sausumos operaciją, kad smogtų teroro tuneliams, einantiems iš Gazos (Ruožo) į Izraelio teritoriją, – sakė jis. – Neįmanoma tvarkytis su tuneliais tik iš oro, (tad) mūsų kariai taip pat daro tai ant žemės“.

B. Netanyahu turėjo omenyje 13-os kovotojų iš Gazos Ruožo ketvirtadienio bandymą surengti ataką – jiems pavyko tuneliu patekti į Pietų Izraelio teritoriją, bet paskui juos pastebėjo armija.

Vienas tų kovotojų buvo nukautas per smūgį iš oro, o likusieji atsitraukė atgal į tunelį. Taip buvo užkirstas kelias tam, kas, kaip sakė B.Netanyahu, būtų buvusi „masinė ataka“ prieš civilius izraeliečius.

B. Netanyahu sakė, kad kariams įžengti nurodė tik po to, kai žlugo keli bandymai pasiekti ugnies nutraukimą.

„Mes nusprendėme pradėti šią operaciją išnaudoję paskutines galimybes“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)