Balsavimui 5 val. Grinvičo (7 val. Lietuvos) laiku) prasidėjus, eilių nebuvo arba jos buvo mažos; daugelis izraeliečių pasinaudojo proga rinkimų dieną, kuri yra nedarbo, išsimiegoti.

B.Netanyahu, atiduodamas savo balsą su žmona Sara ir dviem sūnumis, Jeruzalės pasiturinčiųjų rajone Rehavijoje, paragino rinkėjus paremti bendrą jo dešiniųjų "Likud" ir buvusio užsienio reikalų ministro Avigdoro Liebermano pasaulietiškos nacionalistų partijos "Izraelis – mūsų namai" ("Yisrael Beitenu") kandidatų sąrašą.

"Likud"-"Mūsų namai" atstovauja visiems žmonėms. Kuo stipresnė "Likud"-"Mūsų namai", tuo lengviau bus sėkmingai vadovauti Izraeliui", - sakė jis.

Prieš rinkimus apklausos nuolat rodė, kad "Likud" ir "Izraelis – mūsų namai" sąrašas pasieks lengvą pergalę.

Premjeras po šio balsavimo turėtų vadovauti itin dešinės pakraipos vyriausybei, kuri, kaip manoma, ne taip uoliai sieks išsamaus taikos susitarimo su palestiniečiais ir gali padidinti Izraelio diplomatinę izoliaciją.

Būsimosios koalicijos laukia ir kiti svarbūs diplomatiniai bei užsienio politikos klausimai, tarp jų - Irano branduolinė programa ir arabų sukilimų smarkiai pakeisti Artimieji Rytai.

Tačiau vidaus politikos klausimai bus ne mažiau primygtiniai: didelė biudžeto krizė ir laukiančios taupymo priemonės, nors izraeliečiai jau dabar reiškia didelį nepasitenkinimą smarkiai didėjančiomis kainomis.

Rinkimams susivienijusios "Likud" ir "Izraelis – mūsų namai" gali tikėtis daugiausiai iš 120 vietų Knesete, bet apklausos rodo, kad šios dvi partijos vis dėlto turės 10-čia vietų mažiau, nei turi dabar, - bendrai kokias 32 vietas.

Antroje vietoje pagal populiarumą esančiai centro kairės Darbo partijai prognozuojama daug mažiau - maždaug 17 - vietų Knesete. Darbo partijos lyderė Shelly Yachimovich turėtų tapti opozicijos lydere, nes pažadėjo, kad nesijungs prie B.Netanyahu vyriausybės.

Per rinkimų kampaniją, kurioje daug svarbių įvykių nebuvo, netikėtumą pateikė Naftali Bennettas, jaunas, charizmatiškas naujasis religingų kraštutinės dešinės nacionalistų "Žydų namai" lyderis, kuris vadovavimą partijai perėmė lapkričio mėnesį ir yra kylanti naujakurių lobizmo žvaigždė.

Ši partija, kuri kategoriškai nepritaria Palestinos valstybei ir per 2009 metų rinkimus laimėjo tik tris vietas, dabar turėtų laimėti 15 vietų ir greičiausiai taps bet kokios būsimos koalicinės vyriausybės partnere.

Jeruzalės Vokiečių kolonijos rajone viena 32 metų mokytoja, kuri atsisakė nurodyti savo pavardę, planavo paremti N.Bennetą.

"Jis stiprus ir jis - religingas, bet - ne ekstremistiškas. Jaunos šeimos ... gali jausti ryšį su juo. Esame taip pavargę nuo Netanyahu", - sakė ji.

Jeruzalės Katamono rajone 55 metų Joe Jamalas atiduodamas savo balsą sakė, kad nesitiki didelių permainų politikoje.

"Didelių permainų nesitikiu. Vis dar viliuosi alternatyvos, judesio centro, už kurį balsuoju, link", - sakė šis gydytojas.

Kaip rodė paskutinės prieš rinkimus apklausos, dešiniosios pakraipos ir religinių partijų blokas gaus 61-67 vietas, o centro kairiųjų ir arabų partijos - 53-57 vietas Knesete.