Jis kalbėjo savaitė po to, kai Izraelio aukšto rango pareigūnai Jeruzalėje susitiko su Europos Sąjungos (ES) užsienio politikos vadove Catherine Ashton ir aptarė būsimas įtakingų valstybių grupės "P5 plius 1" derybas su Iranu, kurios vėliau šį mėnesį turi įvykti Bagdade.

"Šiandien, prasidedant deryboms su Vakarais, reikalavimai yra tokie minimalūs, kad net jeigu Iranas patenkins juos visus, jis vis tiek galės tęsti ... savo branduolinę programą", - sakė E.Barakas interviu Izraelio kariškių radijui.

"Jie privalo visiškai nutraukti urano sodrinimą Irane, net iki 3,5 procento", - tvirtino jis ir pakartojo praėjusį mėnesį premjero Benjamino Netanyahu Kanadoje pareikštą griežtą poziciją.

"P5 plius 1" grupės diplomatai iš nuolatinių Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos narių Didžiosios Britanijos, Kinijos, Prancūzijos, Rusijos ir Jungtinių Valstijų, taip pat Vokietijos, pirmąjį derybų su Iranu ratą surengė balandžio 14 dieną Stambule, o antrasis turi vykti Bagdade gegužės 23 dieną.

Vakarų šalys ir Izraelis įtaria, kad Iranas, prisidengdamas civiline energetikos programa, siekia pasigaminti branduolinį ginklą, bet Teheranas tvirtina, kad jo ketinimai yra vien taikūs.

Izraelis ne kartą perspėjo, kad branduolinį ginklą turintis Iranas keltų grėsmę pačiai žydų valstybės egzistencijai, ir atsisakydavo atmesti prevencinio smūgio Iranui tikimybę.