Tel Avivas išreiškė gilų susirūpinimą dėl Sirijos ginkluotės likimo tuo atveju, jeigu kristų Basharas al Assadas. Izraelis mano, kad tuomet jo saugumui kiltų tokia pati grėsmė, kokią kelia Irano branduolinė programa.

Nors valdžia jau vienuoliktą mėnesį prieš civilius protestuotojus taiko žiaurias priemones, Izraelio žvalgyba mano, jog B. al Assado režimo žlugimas yra neišvengiamas.

Milžiniškame Sirijos ginklų arsenale yra raketų „žemė-oras“, aukštos trajektorijos tolimo veikimo reaktyvinių sviedinių bei raketų, biologinių ir cheminių ginklų, kuriuos šiuo metu prižiūri valstybinės karinės pajėgos.

Praėjusią savaitę laisvas Izraelio dienraštis „Israel Hayom“, siejamas su ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu, citavo Izraelio gynybos pareigūną, kuris įspėjo, jog cheminio ginklo perdavimas Libanui prilygtų karo paskelbimui iš šios valstybės pusės ir pridūrė, kad Izraelis imsis veiksmų tam išvengti.

Oro pajėgų vadovybės generolas majoras Ido Nechushtanas atvirai konstatavo, kad sudėtinga situacija Sirijoje gali sukelti konfliktą prie Izraelio šiaurinės sienos.