Kariškių atstovė sakė, kad tai buvo tiesioginis atsakas į naują palestiniečių taktiką leisti aitvarus su prikabintomis padegamosiomis bombomis per Gazos Ruožo sieną į Izraelio teritoriją ir taip padeginėti ūkininkų laukus.

„Praėjusią naktį orlaivis smogė teroristų postui, priklausančiam teroristų organizacijai „Hamas“ ir esančiam šalia saugumo tvoros Gazos Ruožo šiaurėje“, – naujienų agentūrai AFP sakė atstovė, kuri taikinio neapibūdino.

„Hamas“ karinis sparnas – Izz ad-Deeno al-Qassamo brigados – savo pareiškime nurodė, kad buvo smogta vienam sienos stebėjimo postui ir kad niekas nebuvo sužeistas.

„Šis smūgis buvo atsakas į vakar įvykusį incidentą, kai teroristai paleido padegamųjų bombų, bandydami sukelti gaisrų Izraelio teritorijoje“, – sakė izraeliečių kariškių atstovė.

Izraelio žiniasklaida pastarosiomis dienomis pranešė apie reikšmingą žalą ūkiams dėl aitvarais atskraidintų Molotovo kokteilių, nors padegamuosius aitvarus sunku leisti per sieną.

Nuo kovo 30 dienos, kai palei Gazos Ruožo sieną su Izraeliu prasidėjo protestai ir susirėmimai, izraeliečių pajėgos nukovė 49 palestiniečius, dar šimtus sužeidė.

Demonstrantai reikalauja teisės grįžti į savo namus, Izraelio konfiskuotus 1948 metais. Izraelis teigia, kad tai iš esmės reikštų šios šalies, kaip žydų valstybės, pabaigą.

Per kelias savaites trunkančius protestus jokie izraeliečiai nenukentėjo, o kariškiai sulaukė tarptautinės kritikos dėl kovinių šaudmenų naudojimo.

Minėta Izraelio kariškių atstovė pabrėžė, kad naujausias aviacijos smūgis nėra susijęs su kol kas nepaaiškintu šeštadienio sprogimu Gazos Ruožo centrinėje dalyje, kai žuvo šeši „Hamas“ kovotojai.

„Izz ad-Deeno al-Qassamo brigados“ sakė, kad visi žuvusieji buvo jų nariai, ir dėl sprogimo kaltino Izraelį, bet įrodymų nepateikė.

Ansksčiau kai kurie sprogimai Gazos Ruože įvykdavo atsitiktinai detonavus kovotojų grupuočių sprogstamosioms medžiagoms.