„The Times of Israel“ pranešė apie „didelius mūšius“ ankstyvą šeštadienį prie Chan Juniso miesto, pietinėje Gazos Ruožo dalyje. Izraelio gynybos pajėgos skelbė, kad toje vietovėje gali būti dalis „Hamas“ vadų.

Be to, vietiniai gyventojai sakė, kad Izraelio kariuomenė Chan Junise mėtė skrajutes, kuriose gyventojai dėl pavojaus raginami pasitraukti į Rafą, gyvenvietę pačiuose Gazos Ruožo pietuose. Taip pat pranešta apie Izraelio atakas Rafoje.

Kovos tarp Izraelio pajėgų ir „Hamas“ atsinaujino penktadienį po savaitę trukusių paliaubų.

Izraelis apkaltino „Hamas“ pažeidus paliaubų susitarimą, nes pastaroji naktį ėmė leisti raketas į Izraelį. Pietų Izraelyje, gyvenvietėse netoli Gazos, penktadienio popietę kaukė sirenos.

Tuo metu Khalilas al Hayya, aukšto rango „Hamas“ atstovas, penktadienį duodamas interviu „Al Jazeera“ televizijai apkaltino Izraelį atmetus keletą „iniciatyvų ir pasiūlymų“, turėjusių pratęsti paliaubas Gazoje.

Anot jo, derybos nutrūko dėl įvairių priežasčių, taip pat dėl to, kad Izraelis atsisakė perimti įkaitų kūnus, kurie, anot „Hamas“, žuvo per Izraelio karo veiksmus Gazoje.

Izraelis ir „Hamas“ buvo susitarę dėl keturių dienų paliaubų, kurios prasidėjo lapkričio 24 d. Vėliau jos buvo pratęstos iki penktadienio ryto.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją