Pranešimų apie aukas kol kas nebuvo. Tai jau trečias kartas šį mėnesį, kai Izraelis apšaudo taikinius Sirijoje, tęsdamas bombardavimo kampaniją prieš proiranietiškas pajėgas, daugiau kaip dešimtmetį trunkančiame Sirijos pilietiniame kare remiančias vyriausybę Damaske.

Izraelis maždaug 0 val. 30 min. (ir Lietuvos laiku) iš okupuoto Golano Aukštumų sektoriaus „surengė kelių raketų „žemė–žemė“ smūgį“ al Kuneitros miestui Jungtinių Tautų stebimoje buferinėje zonoje, remdamasi šaltiniu kariuomenėje pranešė Sirijos oficialioji naujienų agentūra SANA.

Pranešime nurodoma, kad per smūgį padaryta materialinės žalos, bet daugiau detalių nepateikiama.

Padėtį Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) pranešė, kad „Izraeliui smogus kariniams postams“ netoli paliaubų linijos al Kuneitroje nugriaudėjo keli sprogimai.

Nuo Sirijos pilietinio karo pradžios 2011 metais izraeliečių pajėgos surengė šimtus antskrydžių šios šalies teritorijoje, taikydamosi į Damasko režimo, taip pat jo sąjungininkių Irano remiamų pajėgų ir „Hizbollah“ kovotojų pozicijas.

Izraelis retai komentuoja Sirijoje rengiamus antskrydžius, bet ne kartą yra žadėjęs neleisti savo nesutaikomam priešui Iranui plėsti savo įtakos Sirijoje.

Vasario 17 dieną Izraelis iš okupuotų Golano Aukštumų artilerijos ugnimi apšaudė į pietus nuo Damasko esantį Zakijos miestą. Vasario 9 dieną po raketos paleidimo į Izraelio teritoriją izraeliečių karo lėktuvai ir artilerija smogė Sirijos priešlėktuvinėms baterijoms.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)