Izraelio pareigūnas pranešė, kad B. Netanyahu susisiekė telefonu su britų ministru pirmininku Davidu Cameronu ir Prancūzijos prezidentu Francois Hollande, skelbia „Reuters“. B. Netanyahu pažymėjo, kad sankcijų dėka artėjama prie pagrindinio tikslo.

„Kol Iranas nesugriaus savo karinės branduolinės programos, sankcijos neturi būti sušvelnintos. Priešingai, tik spaudimas atvedė Iraną iki šio etapo ir tik tęsiant spaudimą ir sustiprinus jį gali pavykti užkirsti kelią branduolinei programai“, - sakė B. Netanyahu.

Izraelio lyderis praėjusią savaitę Vašingtone susitiko su JAV prezidentu Baracku Obama, o kalboje Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje sakė, kad Izraelis yra pasirengęs vienas stoti prieš Irano branduolinius ginklus.

Irano prezidentas Hassanas Rouhani teigė, kad šalies branduolinė programa skirta taikiems civilių tikslams ir nuo atėjimo į valdžią pradžios siekia sumažinti įtampą su Vakarais bei sušvelninti tarptautines sankcijas.

Vakarai tikisi, kad spalio 15-16 dienomis vyksiančios derybos tarp šešių galingiausių pasaulio valstybių ir Irano suteiks galimybę pažangai dešimtmetį trunkančiame konflikte.