Gyventojai nustatytu maršrutu gali keliauti nuo 10 iki 13 val. Apie tai socialiniame tinkle „X“ („Twitter“) arabų kalba paskelbė Izraelio karinių pajėgų atstovas spaudai. Šiomis valandomis kariuomenė neatakuos evakuacijos maršruto.

Izraelio karinių pajėgų pranešime nurodoma, kad jeigu žmonėms rūpi jų šeimų saugumas, jie turėtų vykti į pietus, nes Gazos Ruožą valdančiai „Hamas“ rūpi tik šios teroristinės organizacijos nariai ir jų šeimos.

Taip pat pranešama, kad „Hamas“ bando užkirsti kelią civilių evakuacijai. Izraelis islamistų organizaciją kaltina naudojantis vietos gyventojais kaip „gyvaisiais skydais“.

Izraelio pajėgos virš Gazos mėto skrajutes arabų kalba su raginimu trauktis į pietus. Kariuomenės teigimu, šimtai tūkstančių palestiniečių jau persikėlė į Gazos Ruožo pietus po ankstesnių raginimų evakuotis.

Politikos apžvalgininkai primena, kad Izraelio kariuomenės nurodymas evakuotis taikomas 1 mln. šiaurės Gazoje gyvenančių palestiniečių, nes laukiama Izraelio pajėgų įvedimo į Gazą.

Jungtinės Tautos evakuacijos nurodymus kritikuoja ir perspėja dėl gresiančios humanitarinės nelaimės.

Izraelio aviacija taikinius Gazoje ėmė bombarduoti po to, kai spalio 7 d. „Hamas“ teroristai įvykdė beprecedentį išpuolį – įsiveržė į pietų Izraelį ir nužudė mažiausiai 1 300 žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją