„Nėra tokio dalyko kaip palestiniečiai, nes nėra tokio dalyko kaip palestiniečių tauta“, – pareiškė jis sekmadienį renginyje Paryžiuje. Tai esą „kelių regiono arabų pramanas, kad būtų galima kovoti su sionistiniu judėjimu“. Šią „istorinę tiesą“ turi išgirsti visas pasaulis, pažymėjo ministras.

„Nėra palestiniečių istorijos. Nėra palestiniečių kalbos“, – tęsė hebrajiškai kalbėjęs B. Smotrichas. Jis pridūrė, kad tokie žmonės, kaip jis ir jo seneliai, yra „tikrieji palestiniečiai“ ir pažymėjo, kad jau 13 jo šeimos kartų gyvena šiame regione. Panašiai prieš dešimtmečius kalbėjo buvusi Izraelio premjerė Golda Meir.

Palestiniečių užsienio reikalų ministerija kalbėjo apie kurstytojiškus B. Smotricho teiginius, kurie yra „rasistiniai, fašistiniai ir ekstremistiniai“. Tai esą tik skatina dar didesnę eskalaciją regione.

Izraelis 1967 metais užkariavo Vakarų Krantą ir Rytų Jeruzalę. Čia šiandien gyvena per 600 000 žydų naujakurių. Palestiniečiai siekia šių teritorijų nepriklausomai Palestinos valstybei su sostine Rytų Jeruzale.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją