Izraelio kariuomenė savo ruožtu tvirtino, kad į karius buvo paleista ugnis, kai jie vykdė namo griovimo operaciją.

Palestiniečių sveikatos ministerija pranešime nurodė, kad žuvusysis – 20-metis Khalilas Yahya Anis. Jis esą žuvo Nabluso mieste nuo kulkų į galvą.

Naujienų agentūra AFP kalbino Nabluso Al Najah ligoninės pareigūną, kuris teigė, kad per naktinius susirėmimus, kurie kilo po to, kai Izraelio pajėgos atvyko į miestą nugriauti įtariamo kovotojo namą, buvo sužeisti dar du žmonės. AFP korespondentas pranešė matęs grupę jaunų vyrų, kurie išaušus apžiūrinėjo namui padarytą žalą.

Vietos palestiniečių saugumo pareigūnas, nepanoręs atskleisti savo tapatybės, patvirtino, kad K. Y. Anis buvo kovotojas, tačiau nekonkretizavo, su kokia grupuote jis susijęs.

Izraelio kariuomenė pareiškė, kad per reidą „įtariamieji apšaudė karius“. „Kariai atsakė riaušių malšinimo priemonėmis ir ugnimi“, – pridūrė kariuomenė.

Liudininkai sakė AFP, kad Izraelio kariai nugriovė grupuotės „Lions Den“ nario Osamos Taweelo namą. Izraelis vasarį sulaikė O. Taweelą, kai šis, kaip įtariama, Vakarų Krante lapkritį nušovė Izraelio karį.

Izraelis reguliariai griauna palestiniečių, vykdančių atakas prieš izraeliečius, namus. Šalis argumentuoja, kad tai yra atgrasymo priemonė, tačiau kritikai pažymi, jog tai prilygsta kolektyvinei bausmei.

Izraelis yra okupavęs Vakarų Krantą nuo 1967 m. AFP skaičiavimu, nuo šių metų pradžios per Izraelio ir palestiniečių konfliktą jau žuvo mažiausiai 159 palestiniečiai, 21 izraelietis, ukrainietis ir italas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)