Ministerijos teigimu, 17-metis Othmanas Mohammedas Abu Khurogas žuvo nuo kulkos į galvą. Oficiali palestiniečių naujienų agentūra „Wafa“ skelbė, kad paauglys žuvo per susirėmimus, pratrūkusius nedideliame Zababdeho miestelyje į pietryčius nuo Dženino, kai į jį įžengė Izraelio kariai, norėdami atlikti sulaikymą. Izraelio kariuomenė savo ruožtu tvirtino, kad kariškiai atidengė ugnį, kai į juos buvo paleisti „sprogstamieji įtaisai“.

Apie O. M. Abu Khurogo žūtį pranešta Vakarų Krante daugėjant smurto atvejų.

Pirmadienį čia buvo nušauta izraelietė ir sužeistas dar vienas vyras. Izraelio kariuomenė vėliau nurodė sulaikiusi du palestiniečius. Palestiniečių grupuotė „Hamas“ pirmadienį tvirtino, kad ši ataka netoli Hebrono miesto esą buvo „natūralus atsakas“ į Izraelio gyvenviečių projektus Vakarų Krante.

Remiantis naujienų agentūros AFP skaičiavimais, Izraelio ir palestiniečių konfliktas šiemet jau nusinešė bent 219 palestiniečių ir 31 izraeliečio, vieno ukrainiečio ir vieno italo gyvybes.

Izraelis yra okupavęs Vakarų Krantą nuo 1967-ųjų. Šioje teritorijoje, neįskaitant aneksuotos Rytų Jeruzalės, gyvena beveik 3 mln. palestiniečių ir apie 490 tūkst. izraeliečių. Pastarieji yra įsikūrę gyvenvietėse, kurios pagal tarptautinę teisę laikomos neteisėtomis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją