„Tai, kad rusų prezidentas apsilanko teatro renginyje, kurio režisierius lygiai prieš mėnesį buvo įtrauktas į šios šalies „juodąjį sąrašą“, žinoma, įrodo tik tai, jog šiandien Kremliuje dešinė nežino, ką daro kairė. Tai liudija apie nenuoseklų elgesį, pavojingą būtent todėl, kad jame daugiau nėra logikos“, – pareiškė A.Hermanis.

Rusijos prezidento administracijos svetainėje nurodyta, kad lapkričio 4 dieną V.Putinas dalyvavo rašytojo, režisieriaus ir aktoriaus Vasilijaus Šukšino atminimo vakare.

Tą patį vakarą Tautų teatre buvo parodytos ištraukos iš spektaklio „Šukšino pasakojimai“, kurį pastatė latvių režisierius A.Hermanis.

Renginio pabaigoje prezidentas pakilo į sceną ir pasakė trumpą kalbą: „Noriu padėkoti ir režisieriui, ir aktoriams – jie tinka šiam genialiam autoriui“.

Anksčiau buvo pranešta, kad vasarą Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius už Rusijos veiksmų Ukrainoje palaikymą į persona non grata sąrašus įtraukė dainininkus Josifą Kobzoną, Olegą Gazmanovą ir Valeriją.

Atsakydama, Rusija savo „juodąjį sąrašą“ papildė režisieriaus A.Hermanio, kuris anksčiau už spektaklį „Šukšino pasakojimai“ buvo apdovanotas Auksine kauke, Konstitucijos gynimo biuro Janio Maizyčio ir Latvijos parlamento nario Andrejaus Judino pavardėmis.