Be to, 56 metų Cesaris Alteri Sayocas Jr. 2002-aisiais grasino „sviesti, padėti, paleisti arba detonuoti niokojantį įtaisą“.

Niujorke gimęs C. A. Sayocas šiuo metu laikomas suimtas Floridoje dėl pašto paketuose išsiuntinėtų bombų iškiliems Demokratų partijos veikėjams.

2002 metų gruodį jis buvo nuteistas už grasinimą sviesti bombą per pokalbį su vienos Floridos komunalinių paslaugų įmonės atstovu, sakė šiam vyrui Majamyje atstovavęs advokatas Ronaldas Lowy.

Deido apygardos teismo įrašai rodo, kad 2002 metų lapkritį teisėjui nurodžius C. A. Sayocą paleisti iš kalėjimo, jam buvo skirtas metų bandomasis laikotarpis.

R. Lowy sakė naujienų agentūrai AP, kad C. A. Sayocas „grasino žodžiu, nusivylęs, kad neteikiamos paslaugos“. Teisininkas pridūrė, kad tuo metu nebuvo nustatyta, kad vyras pajėgus pasigaminti sprogstamąjį užtaisą.

Pasak advokato, tuo matu C. A. Sayocas užsiėmė kultūrizmus ir nedemonstravo jokių politinių pažiūrų, tik buvo apklijavęs savo automobilį lipdukais su Amerikos indėnų simboliais.

Teismo medžiagoje taip pat sakoma, kad C. A. Sayocas 10-ame dešimtmetyje buvo nuteistas Brauardo apygardoje už stambią vagystę. 2004 metais jis pripažintas kaltu dėl apgaulingu būdu gautų kompensacijų ir fizinių įkalčių klastojimo.