Ji pareiškime pavadino šį incidentą „provokuojančiu“ ir „keliančiu grėsmę taikai Korėjos pusiasalyje“. Ministerija perspėjo, kad į Pchenjano provokacijas bus reaguojama „deramomis priemonėmis“.

Vienas ministerijos pareigūnas trumpojoje spaudos konferencijoje informavo, kad „šiandien nuo maždaug 9 val. iki 11 val.“ (vietos laiku) Šiaurės Korėjos kariuomenė paleido „daugiau kaip 200 sviedinių Jangsan-got rajone šiaurinėje Bangjongo salos dalyje ir šiauriniuose Jonpjongo salos rajonuose“.

Jonpjongo vietos pareigūnai naujienų agentūrai AFP sakė, kad civilių buvo paprašyta evakuotis, apibūdindami duotus nurodymus kaip „prevencinę priemonę“. Kiek vėliau nurodymų evakuotis sulaukė ir Bangjongo gyventojai.

2010 m. lapkritį Pchenjanas į Jonpjongo salą paleido 170 artilerijos sviedinių, pražudydamas keturis žmones, įskaitant du civilius. Tai buvo pirmoji į civilinę teritoriją nukreipta Šiaurės Korėjos ataka nuo 1950-1953 m. Korėjos karo.

Santykiai tarp abiejų Korėjų šiuo metu yra viename žemiausių taškų per kelis dešimtmečius.

Svarbiuose Pchenjano metų pabaigos politikos susitikimuose Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong Unas perspėjo dėl branduolinės atakos prieš Pietų Korėją ir paragino didinti šalies karinį arsenalą, rengiantis ginkluotam konfliktui, kuris esą gali prasidėti „bet kuriuo metu“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)