Per spaudos konferenciją ji sakė, kad Paryžius pareiškimas, jog priims laivą „Ocean Viking“ ir 234 jame esančius migrantus, bet sustabdys ankstesnį planą priimti 3500 šiuo metu Italijoje esančių pabėgėlių, yra „nesuprantamas ir nepateisinamas“.

Paryžius priėmė laivą „Ocean Viking“ ir 234 migrantus, bet pareiškė, kad mainais sustabdys ankstesnį planą priimti 3500 šiuo metu Italijoje esančių pabėgėlių, ir paragino kitas Europos Sąjungos (ES) šalis daryti tą patį. „Mane labai sukrėtė agresyvi Prancūzijos vyriausybės reakcija, kuri yra nesuprantama ir nepagrįsta“, – per spaudos konferenciją Romoje sakė G. Meloni.

Ji atmetė Prancūzijos teiginius, kad jos naujoji kraštutinių dešiniųjų vyriausybė nevykdo savo įsipareigojimų priimti migrantus, kertančius Viduržemio jūrą. G. Meloni tvirtino, kad tą pačią dieną, ketvirtadienį, kai Prancūzija sutiko priimti laivą, Italija priėmė 600 migrantų, kurių dauguma atvyko mažais laiveliais, o iš viso šiais metais priėmė beveik 90 tūkst. migrantų.

„Kas taip supykdė (Prancūziją)? Ar jie pyksta dėl to, kad Italija turi būti vienintelis galimas išsilaipinimo uostas Viduržemio jūroje?“, - klausė G. Meloni. „Tai neparašyta jokiame susitarime (...) Manau, kad tai nesąžininga“, – kalbėjo ji.

Pasak G. Meloni, ES nesusitvarko siekdama suvaldyti tuos, kurie išvyksta iš Šiaurės Afrikos ir mėgina pasiekti Europą. „Neprotinga ginčytis su Prancūzija, Ispanija, Graikija, Malta... Nenoriu to daryti, noriu rasti bendrą sprendimą“, – sakė G. Meloni.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją